Gebruiksaanwijzing

1. Vul een willekeurige kom of glas met water.

De hoeveelheid bepaalt u. Er dient alleen voldoende plaats te zijn voor een laag slaolie. Wie wil, kan het water decoreren met keramische figuren, schelpen of levensmiddel kleurstof.

2. Giet op het water een laag plantaardige olie. De plantaardige olie blijft drijven (mengt zich dus niet met het water). De hoeveelheid plantaardige olie bepaalt u zelf. De laag slaolie moet gesloten zijn. 1 cm slaolie in een wijnglas komt ongeveer overeen met 25 branduren.

3. Scheur een stukje keukenrol (katoen) af van ca. 3 x 3 cm groot. Draai daarvan een klein rolletje en verkort het met een schaar tot 1,5 cm.

ATTENTIE: GEEN LONT GEBRUIKEN – DEZE ZOUDEN HELEMAAL OPBRANDEN OMDAT LONT GEEN SLAOLIE NODIG HEEFT OM TE BRANDEN!

4. Steek het gedraaide keukenpapier nu in het midden van het drijflicht (de opening is vastgelegd – het drijflicht niet open knippen of boren).

5. Laat het drijflicht nu in de kom vallen. Via de kanalen stroomt de slaolie nu naar het keukenpapier. Dat wordt daardoor met slaolie doordrenkt. Omdat het later steeds weer met slaolie wordt bijgevuld, kan het papier nooit opbranden en vergloeien.

6. Steek het licht met een aansteker of lucifer aan. U geniet nu van een vlam zonder walm, zonder roet en zonder reuk. U kunt uw drijflicht te allen tijde tussendoor doven. Als u het licht daartoe onderdompelt (het drijflicht komt altijd weer omhoog) heeft u ook bij het doven geen walm. Uw drijflicht brandt zolang er olie aanwezig is. Een hele fles slaolie is voldoende voor ca. 1000 branduren. Als de olie is opgebrand, stroomt er water via de kanalen in het drijflicht en dooft de vlam.

7. Uw drijflicht verslijt NOOIT! Het kan steeds opnieuw worden gebruikt. Aangezien het drijflicht van een hittebestendig materiaal vervaardigd is (glasvezelkoolstof) kan het een leven lang worden gebruikt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *